SOZA podporí víťaza kategórie Objav roka


SOZA podporí víťaza kategórie Objav roka

SOZA pri príležitosti stého výročia podporí víťaza kategórie Objav roka

V roku 2022 si Slovenský ochranný zväz autorský pre práva k hudobným dielam (skrátene SOZA) pripomína významné jubileum – presne sto rokov od svojho založenia. Pri tejto príležitosti sa SOZA rozhodla znovu podporiť hudobné ceny Rádia FM, ktoré majú v oblasti slovenskej hudobnej kultúry nezastupiteľné miesto.

SOZA je partnerom odovzdávania cien Radio_Head Awards od roku 2014. V rámci ročníka 2021 podporí kategóriu Objav roka a víťazovi venuje finančnú sumu v hodnote 1 000€. Túto kategóriu SOZA podporila aj predchádzajúci rok, kedy cenu získala talentovaná speváčka Nina Kohutová. V minulosti SOZA v rámci podujatia udeľovala aj ceny za významný prínos, či Debut roka, ktorých držiteľmi boli významní slovenskí umelci ako napr. Andrej Šeban, Ladislav Kupkovič, Janko Lehotský, Tolstoy, Leto s Monikou či Ultrazvuk.

SOZA počas svojej dlhej existencie podporila tisícky kultúrnych projektov a v rámci tohtoročnej oslavy storočnice plánuje podobné aktivity podporovať v ešte väčšom rozsahu. Aj touto cestou tak participuje na šírení kvalitnej tvorby slovenských autorov, ktorých na území Slovenska zastupuje už stým rokom.